Snow Cheese Cake leleh
Oleh:Cik Puan Mizi
Like:www.facebook.com/bukuresepi
Bahan-bahan :
1. Masukkan semua bahan-bahan kecuali mentega cair. Putar dengan kelajuan sederhana sehingga pekat dan putih. 2.Kemudian masukkan mentega cair dan putar lagi sehingga sebati dan pekat.
3. Tuang adunan ke dalam loyang berukuran 8"
3. Bakar dengan menggunakan api atas dan bawah selama 45 minit atau hingga masak, dengan kepanasan 150' C. Dh masak,terus terbalikkan kek atas redai,dan biar sejuk
Krim Cheese :
Cara: satukan kedua-dua bahan dan putar sehingga adunan licin tidak berketul.
Untuk Topping :
1/2 kotak cheddar cheese KRAFT - diparut CARA LAYERKAN KEK . -Potong kek kpd 3,letak 1 kek sapu krim,dan lapiskn smpai hbis,last salut dgn cheddar.. #cream cheese dh mmg meleleh,kalau nak pekat,kurangkan kuantiti susu pekat
Oleh:Cik Puan Mizi
Like:www.facebook.com/bukuresepi
Bahan-bahan :
- 6 biji telur - buang 2 bj tlur putih
- 100 gram gula kastor
- 100 gram tepung superfine / tepung gandum
- 60 gram tepung jagung
- 50 gram air sejuk - dari peti ais
- 1 sudu teh baking powder
- 2 sudu besar ovalette
- 75 gram mentega - dicairkan
1. Masukkan semua bahan-bahan kecuali mentega cair. Putar dengan kelajuan sederhana sehingga pekat dan putih. 2.Kemudian masukkan mentega cair dan putar lagi sehingga sebati dan pekat.
3. Tuang adunan ke dalam loyang berukuran 8"
3. Bakar dengan menggunakan api atas dan bawah selama 45 minit atau hingga masak, dengan kepanasan 150' C. Dh masak,terus terbalikkan kek atas redai,dan biar sejuk
Krim Cheese :
- 250g cream cheese
- 1/2 tin susu pekat manis -
Cara: satukan kedua-dua bahan dan putar sehingga adunan licin tidak berketul.
Untuk Topping :
1/2 kotak cheddar cheese KRAFT - diparut CARA LAYERKAN KEK . -Potong kek kpd 3,letak 1 kek sapu krim,dan lapiskn smpai hbis,last salut dgn cheddar.. #cream cheese dh mmg meleleh,kalau nak pekat,kurangkan kuantiti susu pekat
No comments:
Post a Comment